14-03-2024 — 14 maart 2024 – Inui en Varvaresos

Een VerrassingsprogrammaNoé Inui en Vassilis Varvaresos

Voor de 10e maal spelen violist Noé Inui en pianist Vassilis Varvaresos samen bij Kunst aan de Dijk. Ter gelegenheid hiervan hebben zij een bijzonder programma samengesteld. In het eerste deel duiken de heren in hun gezamenlijke muzikale verleden en spelen ze stukken die hun het meest dierbaar zijn.

Na de pauze volgt de wereldpremière van het stuk dat Rieteke Hölscher in opdracht van Kunst aan de Dijk heeft gecomponeerd om dit tiende concert van Inui en Varvaresos te markeren – getiteld Curtevenne – de historische naam van Kortenhoef. Het is een ode aan het eeuwenoude polderlandschap in onze mooie omgeving.

Hölscher (1969) is een in Kortenhoef woonachtige Nederlandse componist en pianist. Zij studeerde piano (klassiek & jazz) aan het Hilversums- en compositie aan het Utrechts Conservatorium. Haar muziek is zeer divers en kenmerkt zich door een sterke betrokkenheid bij publiek en uitvoerders zonder creatieve concessies te doen.

Vanavond zullen we weer betoverd worden door de inzet en creativiteit van het duo. Maar hoe het programma er precies uit gaat zien, dat blijft een verrassing. Zelfs voor de medewerkers van Kunst aan de Dijk. Het wordt een unieke muzikale avond vol ontdekkingen. Bent u er bij?