02-11-2023 — 2 november 2023 – Trio RoVerde

Vanavond start emotioneel, misschien wel dramatisch. Rachmaninoff componeerde Trio Elégiaque no. 2 in D, opus 9, vanwege het overlijden van Tchaikovsky. Bijzondere melodieën, vaak mooie harmonieën. Wij zijn verheugd dat Trio RoVerde bereid gevonden is dit meesterwerk ten gehore te brengen.

Trio RoVerde kan de essentie van de muziek vastleggen. Drie virtuoze muzikanten die slechts een jaar geleden hun debuuttournee kenden. Naast Ekaterina Litvintseva op piano bestaat het trio uit Lusiné Harutyunyan, viool, en Caroline Sypniewski, cello. Zij zullen vanavond het publiek weer verrassen met hun muzikale chemie: individuele kwaliteit smelt samen tot een ongeëvenaarde muzikale synergie.

Na de pauze gaan we verder met de Kroatische componiste Dora Pejačević. Deze bij het grote publiek minder bekende componiste was al op zeer jonge leeftijd productief. Zo schreef ze al zestien kamermuziekstukken tijdens haar tienerjaren. Eén van haar misschien wel mooiste werken is het meeslepend pianotrio in C majeur op. 29 uit 1910. Dit meesterwerk is vol romantische en weelderige melodieën, veelal voor cello.

Dit zijn de momenten dat we Trio RoVerde’s passie voor muziek welhaast zullen kunnen gaan voelen. Het belooft een waardige afronding van een avond die door muziekkeuze als ook de musici gekenmerkt zal worden als een avond van melodie en samensmelting.