18-04-2024 — 23 mei 2024- Literaire avond met P.F. Thomése
foto: Fjodor Buis

Literaire avond – met schrijver P.F. Thomése

Pieter Frans Thomése is een gerenommeerde Nederlandse schrijver geboren op 23 januari 1958. Zijn literaire werk kenmerkt zich door een unieke combinatie van speelsheid, diepgang en taalvirtuositeit. Thomése heeft een veelzijdig oeuvre opgebouwd, variërend van romans en verhalenbundels tot essays en columns.

Zijn debuutroman “Zuidland” (1990) bracht hem meteen erkenning en sindsdien heeft hij diverse prijzen en nominaties ontvangen, waaronder de AKO-Literatuurprijs voor “Schaduwkind” (2003), een ontroerend boek over het verlies van zijn dochtertje. Zijn werk verkent vaak de grenzen tussen fictie en werkelijkheid, waarbij hij humor en melancholie subtiel vermengt.

Thoméses literaire stijl is meesterlijk en verrassend. Hij schuwt experimenten niet en speelt met taal, vorm en genre. Zijn verhalen kunnen variëren van hilarisch tot diepzinnig en emotioneel, waardoor hij een breed lezerspubliek aanspreekt.

Naast zijn literaire bijdragen heeft P.F. Thomése ook essays geschreven over kunst en literatuur. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van de menselijke ervaring en het uitdrukken daarvan in diverse vormen van literatuur.

Ianthe Mosselman zal P.F Thomése op deze literaire avond interviewen. Zij studeerde Comparatieve Neerlandistiek in Amsterdam en Berlijn. Ze maakt programma’s over kunst, literatuur en cultuur en interviewde de afgelopen jaren diverse binnen- en buitenlandse schrijvers op het podium van De Balie. In februari 2022 verscheen haar debuut bij Atlas Contact, een literair essay met de naam Al die liefde en woede.