26-10-2023 — 26 oktober 2023 – Isabelle van Keulen en Aleksandar Madžar

UITVERKOCHT

Vorig seizoen moesten wij deze bijzondere avond door ziekte van Isabelle noodgedwongen aanpassen. Nu in de reprise! Ondanks hun drukke schema is het gelukt slechts negen maanden later in de herkansing te gaan: Isabelle van Keulen en Aleksandar Madžar. En bovendien, deze avond zal nieuw werk werk van Micha Hamel – “Dass mir das Wollen der Musik nie vergehe” zijn wereldpremière beleven.

Micha Hamel wordt gezien als een van de meest veelzijdige kunstenaars van Nederland. Hij componeert, publiceert (o.a. diverse dichtbundels), werkt als performer, artistiek leider, onderzoeker. Speciaal voor viool en piano componeerde hij het stuk waar we vanavond naar gaan luisteren. Een verrassing, maar van Hamel weet je dat je verbluft achterblijft.

Bijzonder is het dat Isabelle van Keulen hiervoor naar Kortenhoef komt. Zij behoeft eigenlijk geen introductie meer. Het zegt genoeg dat zij heeft samengewerkt met dirigenten als Riccardo Chailly , Colin Davis, Neville Marriner, Valery Gergiev en Marcello Viotti.

Vanavond speelt ze samen met de Servische pianist Aleksandar Madžar. Deze internationaal befaamde pianist speelt met regelmaat in kamermuziekverband met Isabelle. Een bijzonder gezelschap voor een al even bijzondere avond. We gaan genieten.