20-09-2023 — 28 september 2023 – Nicolas van Poucke

Een wijziging op het laatste moment! Het seizoen 2023/2024 wordt geopend door Nicolas van Poucke in plaats van Aidan Mikdad, die tot zijn spijt ons concert moest afzeggen vanwege een masterclass in het buitenland.

Nicolas van Poucke (1992), een begenadigd Nederlandse pianist, betovert de muziekwereld met zijn ingetogen maar diep ontroerende interpretaties. Hij wordt geprezen as een ‘ware dichtende musicus’.

Zijn muzikale reis begon op jonge leeftijd en als 6-jarige kreeg hij zijn eerste pianolessen. Hij studeerde o.a. bij David Kuyken en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2006 won hij zowel het Prinses Christina Concours als het Steinway Internationaal Piano Concours, in 2009 was hij laureaat van de European Union Piano Competition en in 2010 van de YPF Piano Competition.

Wat Nicolas zo uniek maakt, is zijn vermogen om de essentie van elke compositie te vangen. Hij is niet alleen een virtuoos met verbluffende technische vaardigheden, maar ook een meester in het overbrengen van emoties door middel van zijn pianospel. Of hij nu Beethoven of Chopin vertolkt of hedendaagse composities aanraakt, Nicolas brengt een diepe verbinding tussen de noten tot stand. Naast zijn solowerk onderscheidt Nicolas zich ook als kamermusicus, o.a. als duo met zijn zus, de celliste Ella van Poucke.

Op 28 september speelt Nicolas de volgende werken voor ons:

Sweelinck

  • Variaties op het thema ‘Mein junges Leben hat ein End’, SwWV 324

Debussy

  • Images (Première série), L.110

Mozart

  • Sonate in D, KV 311

Rachmaninoff

  • Moments musicaux, op.16

U kunt de programmatoelichting hier vinden