09-12-2021 — Toneel – Luna Cozijn

Donderdag 9 december  | 14:30 uur  Nieuw tijdstip!

Solo toneelvoorstelling door Luna  Cozijn | Een woestijn

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we maar een beperkt aantal kaarten verkopen. De voorstelling is uitverkocht. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mail naar info@kunstaandedijk.nl met uw naam, het aantal tickets en telefoonnummer.

Dit jaar treedt Luna Cozijn voor ons op. Zij werd warm aanbevolen door Gijs Scholten van Aschat.

Haar zoektocht begon aan de toneelschool in Amsterdam, waar ze in haar tweede jaar stopte om te gaan reizen. Twijfel over wat ze echt wilde bracht haar naar Italië. Ze leerde er de taal spreken en leefde het leven, zoals je dat doet. Toch lag daar niet het antwoord, en bij terugkomst begon ze aan een studie Nederlandse taal en cultuur.

Luna heeft altijd een grote liefde gehad voor taal, voor verhalen, voor poëzie. Maar ze zegt: “die studie was me te theoretisch, ik wilde uitvoeren, doén.”

Aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. In 2019 studeerde ze er met grote onderscheiding af in de richting Woordkunst.

Luna maakt en speelt haar eigen voorstellingen. Vaak is een bestaand verhaal het uitgangspunt. Zij bewerkt dit dan zodat het zich leent voor een uitvoering op het podium. “Alle personages in het verhaal worden door mij zelf verbeeld, en in dit geval zonder rekwisieten, zonder schmink, verkleedpartijen of stemmetjes.” Het is vertelkunst in haar puurste vorm. Stem en beweging brengen het verhaal tot leven in de hoofden van de toeschouwers.

De voorstelling heet Een woestijn en neemt je mee in een verhaal over een jonge vrouw, op zoek naar haar plek in de wereld.

Het verhaal speelt rond dat stadium in het leven waarin je je eigen koers wilt gaan varen, je richting bepalen, je eigen successen behalen. Zelfstandigheid.
Hoe vertrouwen in anderen zich vormt en hoe je daarin geschaad kunt worden. En hoe je dan weer verder gaat.

Inspiratie is er genoeg. Ze vertelt: “de verhalen van Roald Dahl zijn altijd een voorbeeld. Zijn fantastische vertellingen vragen erom om verhaald te worden.”
Grote leermeesters zijn Lucas Vandervost, voormalig docent aan het Conservatorium in Antwerpen en oprichter van theatergezelschap De Tijd, en zijn dochter Rosa.

Woordkunst is als discipline de laatste jaren erg populair geworden. Luna is artiest, schrijver en docent. Ze houdt van het podium en van het creatieve proces, alleen of samen met anderen. Haar uitstraling, beweging en vooral haar woorden nemen je mee op reis en laten je niet meer los.

Een woestijn

Een jonge vrouw belandt in Death Valley. Oververhit, uitgedroogd en bestolen. Een man
schiet haar te hulp. Ze stapt in zijn truck. Samen rijden ze naar het noorden, over de
verlaten highway.

“Het eerste wat ze ziet zijn de vele sterren.
Nog nooit heeft ze zoveel sterren gezien.
De truck staat stil.
De motor is afgezet.
Haar mond is droog en plakkerig.
‘Mijn ogen zitten dicht.”

KOOP KAARTEN